Puzsér: én segíteni fogok a Jobbiknak, hogy megtalálja az identitását

HírKlikk 2018. december 10. 15:43 2018. dec. 10. 15:43

"Az LMP támogatásával a centrumképzés feltételeinek csupán a fele teljesült, az együttműködés kiszélesítéséhez ugyanis a potenciális centrumpártok, vagyis az LMP, a Jobbik és a Momentum közül legalább kettő támogatása kell" - mondta Puzsér Róbert hétfői sajtótájékoztatóján.

A Momentum nem hajlandó tárgyalni - ismerte el, megjegyezve, számára ez elfogadhatatlan és "az SZDSZ legsötétebb napjait idézi", a Jobbikkal viszont zajlanak a tárgyalások.

Ezt a pártot Puzsér Róbert "bénultnak" nevezte, amely szerencsére ugyan eldobta régi identitását, de semmi új nincs a helyében. "Én segíteni fogok a Jobbiknak abban, hogy megtalálja a jobbközép identitást" - fogalmazott. 

Kijelentette: ahogy a másik két párt, az LMP is súlyos identitáskrízisben van, ám az LMP dolga a legkönnyebb, hiszen az ökopárt gyökerei világosak. Az együttműködés jelenleg közös programalkotásra terjed ki velük, de ha további párt csatlakozik, akkor már kölcsönös vállalásokat, garanciákat tudnak biztosítani egymásnak - mondta.

Kampánya támogatásáról azt mondta: "én nem számítok egy fillérre sem az LMP-től", megjegyezte ugyanakkor, hogy eddig erről nem tárgyaltak. Hozzátette: a kampány költségvetését közösségi finanszírozásra akarják alapozni, átláthatóan, úgy, hogy a források nem hozzájuk, hanem egy tőlük független szervezethez folynak be. Százezer forintnál nagyobb összeget nem fogadnak el, mert szerinte ennél magasabb összegért az üzleti világ "már vár valamit cserébe". 

Forrás: Hírklikk