Puzsér: ez nagyszerű hír!

Nagy András 2018. november 15. 17:40 2018. nov. 15. 17:40

Ez egy csodálatos eredmény - reagált Puzsér Róbert, amikor azzal hívtuk fel, mit szól az Idea Intézet friss felméréséhez, mi szerint a választók többsége, mintegy 66%-a alkalmatlannak tartja a főpolgármesteri tisztség betöltésére.

A Tarlós István pozíciójára pályázó publicista a Sztárklikknek bővebben is kifejtette, miért örül ennyire a közel kétharmados elutasítottságnak. Szerinte ugyanis az a 22%, akik szerint viszont alkalmas a főpolgármesterségre, pont tízzel több, mint az MSZP országos támogatottsága.

"Még csak egy hónapja jelentettem be, hogy elindulok a tisztségért, és 22% máris alkalmasnak tart? Álomszerű!” – jelentette ki.

Puzsér Róbert felvetésünkre később úgy matekozott, hogy amennyiben az Idea mérése reprezentatív, tehát a társadalom minden jelentős csoportjának válaszait tükrözi, akkor ez azt jelenti, hogy az emberek közel negyedének szimpátiáját egy hónap kampányolással sikerült máris megnyernie.

Az MSZP-t hányan tartják Budapesten alkalmasnak? A régi ellenzéket, Gyurcsánnyal hányan tartják alkalmasnak? 5%? Vagy az MSZP-t Karácsonnyal? 12 vagy 14%? –kérdezett vissza, amikor felvetettük: attól, hogy valaki alkalmasnak tartja, még nem biztos, hogy szavazna is rá. „Már csak egy kávét kérek” – tette még hozzá, mielőtt letettük a telefont.

Az intézet tudomásunk szerint országos reprezentatív felmérése különben azt hozta ki, hogy a legnagyobb arányban (66 százalék) a fővárosi választók kérdőjelezik meg Puzsér Róbert alkalmasságát. Az kutató konkrétan nem talált olyan településtípust, ahol többségben vannak azok, akik szerint alkalmas a pozíció betöltésére.

A budapestieknek csak a 22 százaléka tartja alkalmasnak a főpolgármesteri pozícióra, miközben a bizonytalanok aránya igen alacsony, alig 12 százalék.