Puzsér feljelentette Berki überkirályt

HírKlikk 2019. szeptember 13. 17:16 2019. szept. 13. 17:16

Puzsér Róbert pénteken fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottságnál és feljelentést tett a rendőrségen Berki Krisztián ajánlásgyűjtése és az ajánlások eredetének megkérdőjelezhető tisztasága miatt.

Az atv.hu azt írja, "a Sétáló Budapest közleményéből az is kiderült, hogy ők 125 pultozó aktivistával, 8 helyszínen, összesen 920 pultórát gyűjtötték az ajánlásokat, szám szerint 6316-ot."

Ténylegesen független, valóban civil indulóként ez egyáltalán nem volt kis feladat, sokkal inkább hatalmas kihívás – hívják fel a figyelmet.

Tapasztalataik szerint Berki Krisztián és – ahogy ő hivatkozik rájuk – „modellhadserege” alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami 16 nappal és a leadott 10 000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent. Márpedig ez a szám szerintük teljesen irreális, totálisan abszurd.
 
Fontos különbségnek tartják a Sétáló Budapest és Berki Krisztián ajánlásgyűjtése között, „hogy a mi aláíróink tudták, mit írnak alá.”A feljelentést ismeretlen tettes ellen tették Puzsérék, választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt.

A feljelentéssel együtt a Fővárosi Választási Bizottságnál is fellebbezést nyújtottak be.