Puzsér: Klára asszony előlépésével a Gyurcsány-klán hivatalosan is dinasztia lett

HírKlikk 2019. június 1. 19:53 2019. jún. 1. 19:53

Puzsér Róbert is értékelte az EP-választás eredményeit. A Jobbik és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt közösségi oldalán az alábbi 11 pontban szedte össze megfigyeléseit:

1. Ha üzleti érdekük úgy kívánja, a közvéleménykutatók akkor sem tudják megmondani, mi a közvélemény. A madárjósok munkája olcsóbb és hatékonyabb.

2. Magyarországon nagyon nagy az igény az állami szerepvállalásra, csekély a bizalom a piacban, az Európai Unió viszont népszerű. Így kerül tizenhárom euroszkeptikus és hat neoliberális magyar képviselő Brüsszelbe. Abban viszont következetesek vagyunk, hogy a környezetünk egyáltalán nem érdekel minket, úgyhogy nem is lesz zöld képviselőnk.

3. Klára asszony előlépésével a Gyurcsány-klán hivatalosan is dinasztia lett. Felkészül Ráhel és Gáspár.

4. A politikai centrum megképzése már azelőtt kudarcot vallott, hogy megtörtént volna. Az európai választás a radikálisok kudarcáról, a magyarországi a radikalizmus iránti igényről szólt.

5. Az LMP zöld lesz, vagy nem lesz. Nevet kellene változtatniuk, és az alapoktól újraszervezniük magukat. Azon túl, hogy zöldek, legyenek baloldali, kapitalizmus- és rendszerkritikus erő!

6. A Jobbik többé nem nemzeti radikális párt: a radikalizmushoz kötődő szavazók végleg elhagyták. A hat százalék olyan eredmény, amelyről el lehet rugaszkodni, de az alapoktól kell újragondolni a Jobbik politikáját.

7. A Momentum politikusai fogalmazhatnának picit árnyaltabban, amikor sikerük okait elemzik. Elhiszem, hogy nagyon sokan nagyon sokat dolgoztak, jelzem ugyanakkor, hogy az ellenzéken belül a Momentumnak nem voltak konfliktusai, továbbá a teljes ellenzéki sajtó az Indextől a 444-en át a Mércéig a tenyerén hordozta őket. A Momentum marketingesei trendi életérzést formáltak ebből a politikai közösségből, s ezzel vagy megtalálták a XXI. századi politika szent grálját, vagy a párt tagjainak sürgősen valódi identitást kell elsajátítaniuk.

8. A baloldali politizálás Magyarországon megsemmisült. A legnagyobb baloldali hírportál, az újbalos Mérce neoliberális pártok toborzójaként működött. Ma már a baloldal súlypontja is Orbán Viktor rendszerén belül van.

9. Végre megértük, hogy egy ötvenhárom százalékos Fidesz-győzelem után a DK-sok nem kiabálnak választási csalást. Úgy tűnik, csak annyi kellett, hogy elégedettek legyenek az eredménnyel.

10. Imponáló, ahogy Gyurcsány Ferenc tizenhat százalékának birtokában diadalmasan nyilatkozza, hogy „pokoli éveken vagyunk túl, de megérte”. Érteni vélem a mámort: végre ő hívja ki az ötvenhárom százalékos Orbán Viktort. Tényleg le akarja váltani? Vagy beéri az ellenzék ledarálásával?

11. Ami Orbánnak Gyurcsány, az Macronnak Orbán. Ahogy Magyarország illiberális elitjének szüksége van egy neoliberális Gyurcsányra, aki már a kertek alatt lopakszik, az Unió neoliberális elitjének épp ugyanekkora szüksége van egy illiberális Orbánra, aki Európa egységét belülről veszélyezteti. Ha Gyurcsány nem volna, Orbánnak ki kéne találnia – ha Orbán nem volna, Macronnak ki kéne találnia.

Forrás: Hírklikk