Quaestor károsultak figyelem!

HírKlikk 2017. július 10. 14:53 2017. júl. 10. 14:53

A Quaestor felszámolója hatékonyabbá teszi a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfeleknek a vagyonkiadását.

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-vel együttműködési megállapodást kötött, hogy azok az ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a vagyonkiadás során, intézkedhessenek kiadható pénzeszközeik átutalásáról, és pénzügyi eszközeik transzferálásáról - közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. a honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint az új kiadási eljárásról az ügyfelek értesítő levelet kapnak, ezért a felszámoló kéri az időközben a személyes adatokban bekövetkezett változások mielőbbi bejelentését.

Emlékeztetnek, az egykori Quaestor Befektetési Alapkezelő Zrt. 2016. április 8-án megjelent közleménye szerint a befektetési jegyek új vezető forgalmazója az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. lett, majd az alapok értékesítésének felfüggesztését követően a befektetési jegyek visszaváltására is csak az NHB Bank jogosult.

Ezekre figyelemmel a Quaestor Értékpapír Zrt. "f.a." felszámolója együttműködési keretmegállapodással hatékonyabbá teszi a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfelek vagyonkiadási eljárását.

A felszámoló felhívta a figyelmet arra, hogy az úgynevezett Quaestor kötvénnyel rendelkező ügyfelek nyilvántartásba vett igényeinek kielégítésére a felszámolási eljárás szabályai vonatkoznak, így ebben a vagyonkiadási eljárásban ezek kifizetésére nincs lehetőség.

A Magyar Nemzeti Bank 2015. március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

A Fővárosi Főügyészség Tarsoly Csabát és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolja, a bírósági tárgyalás 2016. június 12-én kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.