Rátámadt a Kardiológiai Intézet biztonsági őrére egy maszk nélküli látogató

HírKlikk 2020. szeptember 18. 14:10 2020. szept. 18. 14:10

Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve — kezdi Facebook-bejegyzését a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.

A poszt szerint, míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptak a magyar társadalomtól, most a második hullám elején, agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkoznak.

Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollégák hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát

— írják.

Az intézmény bejegyzése szerint, az elmúlt napokban több kritika érte az intézményt a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért.

Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Nem is beszélve arról, hogy mi, az intézetben dolgozók is emberek vagyunk. Vannak gyermekeink, szüleink, mi is megfázunk, másfajta vírusok is jönnek-mennek, iskolából, óvodából kerül be a családba és lehetnek olyan tüneteink, amik miatt egyik pillanatról a másikra otthon kell maradnunk.