Régi fideszesek kaptak helyet az állami kukaholding igazgatóságában

HírKlikk 2019. március 16. 05:30 2019. márc. 16. 05:30

Pankucsi Zoltán személyében új igazgatósági elnöke van az állami kukaholdingnak. Az egykori helyettes államtitkár mellett az igazgatóságban régi fideszesek is helyet kaptak - tudta meg a Napi.hu.

A részletekből kiderült: Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Pankucsi Zoltánt nevezte ki az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnökének február 8-tól. Az erről szóló bejegyzések március 6-án jelentek meg a cégadatbázisokban.

A lap emlékeztet: az igazgatóság elnöki tisztét tavaly június 23. óta Gyalog Gábor látta el, az ő neve viszont már nem is szerepel a kukaholding vezetői között.

Az új igazgatósági elnök a Deloitte Magyarország egyik igazgatója volt 2016 szeptemberétől 2018 decemberig, idén januárban pedig saját céget alapított Valóságkutató Kft. néven. Három és fél évig a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkári pozícióját is betöltötte.

Az igazgatóság tagja lett még az 1990 óta Fidesz-tag Búsi Lajos, aki a Földművelésügyi Minisztériumban volt korábban zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkár.

Az egykori fideszes szentendrei önkormányzati képviselő, Dukai Miklós, aki a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára is volt;

De szintén a kukaholding igazgatósági tagja lett Kazella Zsolt, aki korábban a Hungexpo Zrt.-ben és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-ben volt vezető tisztségviselő.

Korábban a Világgazdaság írta meg, hogy a szemétdíjak beszedésére létrehozott állami cég a 2016-os veszteségénél bő kétszer nagyobb, 3,6 milliárd forintos mínusszal zárta az évet. A cég eredménytartaléka így mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott.

Forrás: Napi.hu