Rejtegeti az MLSZ a felcsúti milliárdokat

HírKlikk 2017. május 17. 12:03 2017. máj. 17. 12:03

Adótitokra hivatkozik az MLSZ, hogy miért tüntette el honlapjáról a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványra vonatkozó adatokat - számol be a Hír TV. A Magyar Nemzet írt arról, hogy a szervezetnek több mint egymilliárd forint hiányzik egy sportkomplexum felhúzásához. Az adatok a múlt héten tűntek el, a törvény ugyanakkor már tavaly ősz óta hatályos.

A felcsúti Pancho Aréna közelében újabb sportkomplexum készül. A tervek szerint sportcsarnok, konferencia-központ és park is lesz, valamint egy tavat is kialakítanak. A Magyar Nemzet a múlt héten arról írt: a beruházás veszélybe kerülhet, mert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak nem sikerült elég taós pénzt gyűjtenie.

Az MLSZ weblapján ugyanis már nem elérhetők az ezzel kapcsolatos, a DK szerint közérdekű adatok. A Gyurcsány-párt korábban másodfokon is pert nyert a felcsúti alapítvánnyal szemben, ezért nyilvánosságra kellene hozni, hogy mire mennyi taós pénzt költöttek.

Mivel az érintett cégek nem a közösbe fizetik a társasági adót, csökkennek az adóbevételek, ezért a taós támogatás közpénznek minősül - ez már a Transparency International álláspontja.
A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a taótámogatások rendszere közpénz, és el kell számolni vele az utolsó fillérig. Hasonló eredményű ítéletre számítunk abban a perben, amelyet a Látványcsapatsportok Országos Szakszövetsége ellen indítottunk" - fejtette ki Ligeti Miklós, a TI jogi igazgatója.

Az MLSZ szerint az adótörvény változása miatt tűnt el a kérdéses oszlop, mert adótitkokat tartalmazott. A szövetség a 2003. évi 92. törvényre hivatkozott, amelyet tavaly módosítottak, és októberben lépett hatályba, azonban a szövetség honlapjáról csak most hétvégén tűntek el az adatok. Az a legnagyobb keresőprogramban is látszik, hogy a kérdéses oszlop a múlt héten még szerepelt a beszámolók között.
Forrás: hirtv.hu