Rendkívüli helyzetet léptettek életbe Budapesten

HírKlikk 2020. március 7. 11:33 2020. márc. 7. 11:33

Egy, a rendkívüli helyzetekre kidolgozott üzemmenet-folytonossági biztonsági tervet léptetett életbe a Fővárosi Vízművek – derül ki a honlapján megjelent közleményből. A terv értelmében, rendezvények elmaradását és a vízművek amúgy látogatható objektumainak ideiglenes lezárását rendelték el, s a lakosság segítségét is kérték.

„Az a felelősség, amit több mint kétmillió ember egészséges ivóvizének biztosítása jelent, arra késztette társaságunkat, hogy minimalizáljuk a folyamatos vízellátás fenntartását biztosító munkatársaink fertőződésének kockázatát” – indokolja a vízművek az intézkedéseket. Természetesen az ok a koronavírus-járvány.

Az egyik intézkedés, hogy elmarad a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett nyílt nap programsorozata. A korábban már regisztrált érdeklődők számára e-mailben jelzik az esemény lemondását, a további regisztrációs lehetőséget és a rendezvény meghirdetését pedig törölték a honlapról.

Emellett – további intézkedésig – lezárták a társaság ivóvízbázisainak védőterületét, ezekre a területekre a korábban kibocsátott belépési engedéllyel rendelkezők sem mehetnek be. Egyúttal felfüggesztették a további belépési engedélyek kibocsátását.

Arra kérik továbbá az ügyfeleket, hogy lázas, beteg állapotban a személyes ügyfélszolgálati iroda helyett telefonos vagy a honlapon elérhető online ügyfélszolgálatot keresse fel. Ezzel együtt is az ügyfélszolgálati munkatársak a megszokott munkarendben fogadják az ügyfeleket. 

A 152 éves vízművek a fentieken túl, több belső, a munkatársakat és munkafolyamatokat érintő intézkedést is életbe léptetett. 

Forrás: Hírklikk