Rendkívüli ülést kezdeményez az ellenzék a járványügyi intézkedések miatt

HírKlikk 2021. január 26. 16:10 2021. jan. 26. 16:10

A koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatása miatt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte az öt ellenzéki parlamenti frakció és a parlamenten kívüli Momentum kedden.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum február elsejére javasolja összehívni a parlament ülését; a szükséges aláírásokat már benyújtották a házelnöknek. A napirenden szerepelne három, a gazdasági válság kezelését ellenőrző, a járványkezelés hibáit feltáró és a kínai koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos kérdéseket tisztázó vizsgálóbizottság felállítása, valamint a Klubrádió további működését biztosító törvénymódosítás.

Orosz Anna, a Momentum alelnöke az Országház előtti Kossuth Lajos téren tartott, a pártok Facebook-oldalán online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánynak számos olyan intézkedése volt az elmúlt időszakban, amely felveti azt a kérdést: a kabinet vajon az emberek életéért, egészségéért küzd, vagy saját strómanjainak kitöméséért.

Forrás: MTI