A ferihegyi repülőtér dolgozói is árulták a kábítószert

HírKlikk 2020. szeptember 29. 08:02 2020. szept. 29. 08:02

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószer kereskedelem bűntett miatt folytat nyomozást, amelynek eredményeként 2020. szeptember 22-e és 25-e között a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen, hat embert elfogtak, közülük kettőt kábítószer birtoklása, négyet kábítószer-kereskedelem miatt állítottak elő.

A nyomozók gyanúja szerint, egyikük – aki többszörösen büntetett előéletű – 181, másikuk – aki a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el – 11, harmadik társuk – aki büntetlen előéletű – 14, míg negyedik társuk 133 alkalommal kereskedett kábítószerrel. Utóbbi két férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott rakodóként – írja a police.hu.

Az ügyben a Budakörnyéki Járásbíróság szeptember 25-én a négy férfi közül kettőt letartóztatásba helyezett. A kábítószer-kereső kutyával tartott kutatások során, a rendőrök eladásra előkészített, kiporciózott kábítószereket találtak és foglaltak le, amelyekről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak. Ezen kívül, a nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók védelmi háttérellenőrzése, vagyis, hogy az ide vonatkozó ágazati törvény szerint, a légiközlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követnek vagy követtek el bűncselekményeket, mert a bűnös életvitel a légiközlekedésre nézve, súlyos biztonsági kockázatot jelent. Ezért a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folyamatosan és visszatérően figyelemmel kíséri a repülőtéri munkavállalók feddhetetlen életvitelét, és intézkedik a bűncselekmények megszakításáról, valamint az elkövetők repülőtérről történő eltávolításáról.

Forrás: police.hu