Rétvári szavazást indított Hadházy ellen az interneten, de vesztésre áll

Csanádi Dávid 2019. október 23. 14:54 2019. okt. 23. 14:54

Az államtitkár aligha azért indított szavazást Facebook-oldalán, hogy a választók csaknem kétharmada Hadházy Ákosnak adjon igazat. Igen, az ominózus „lónak a faszát”-tábláról van szó, és úgy tűnik, Rétvári házhoz is ment azért a bizonyos szervért, hogy pestiesek legyünk.

Jelen pillanatban a válaszadók (16 ezer szavazó) 62 százaléka nem talál kivetnivalót abban, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő nem egészen nyomdafestéket tűrő, bár a közhangulatot egyre inkább kifejező táblát tartott fel a Parlamentben.

A dolog pikantériája, hogy a szavazást saját oldalán indította Rétvári Bence parlamenti államtitkár, valószínűleg azzal az elképzeléssel, hogy internetes követői majd jól megszavazzák, hogy "Hadházy monnyonle".

Erre utal a szavazáshoz mellékelt szöveg is:

„Ez nem egy mém, Hadházy Ákos tényleg ezt a feliratot emelte fel az Országgyűlésben a miniszterelnök beszámolója alatt. Mit engedhet meg magának egy parlamenti képviselő szerinted?”

Találtunk néhány kommentet is, amik magukért beszélnek, változtatás nélkül közöljük őket:

„Tipikus példája a demagóg kérdésfölvetésnek, mert a ’rendben van’ meg az ’adja vissza a mandátumát’ nem antagonisztikus. De ha így veted föl a kérdést, akkor inkább van rendben, minthogy visszaadja. Így terelitek egybe az ellenzéket.”

„Jajj te bence, bence.. a többi tábláról miért nem kérsz véleményt ??? Egyébként, ha így kérdezed tőlünk : választó polgároktól akkor ez így RENDBEN VAN és a működésetekhez képest igencsak finom kritika”

„Ha a képviselők megengedhetik maguknak, hogy bűnszövetkezetben fosszák ki évtizedeken át az országot, zsigeri ösztönökre hatva manipulálják, és birkaként tereljék az -szintén az ő tevékenységüknek köszönhetően- egyre beszűkültebb gondolkodású népet, akkor igen, ez is belefér. Mert ha kirabolnak, és szót merek emelni ellene, bármilyen stílusban, akkor ugye engem kell elítélni a stílus miatt, nem az igazi bűnt elkövetőt. Köszi fidesz.”

„Mit engedhet meg magának egy államtitkár?
És meddig?
Vajon mi lesz a vége?
Tegye össze a két kezét, kedves Bence, hogy nyitva vannak a határok.”

„Először nézzük meg,a kormány oldalról miket tettek azért, hogy ez megtörténjen,ha nincs semmi ok, akkor nem etikus,de ha van, márpedig van bőven ok, akkor minden megengedett, hiszen a kormányunk mondta, hogy a cél érdekében minden eszköz megengedett.”

„Amikor Kövér megkérdezte,hogy "ki ez a f...z? az nem zavart senkit,pedig a bekapcsolt mikrofonon át mindenki hallotta. De a szolnoki polg.mester is "megtisztelte" az őt megkérdező idős hölgyeket.”

Vannak persze olyan kommentelők is, akikre Rétvári eredetileg számított, akad például, aki szerint a kétharmados törvénnyel kell szankcionálni az ilyen táblákat. Hát, hogy stílszerű legyek, a lónak a faszát!

UPDATE:  Cikkünk megjelenését követően Rétvári Bence törölte a Facebook-oldaláról a szavazást! A korábbi linken ez látható: