Rezsiutalvány Kanadából

Lovász Péter 2019. november 12. 14:40 2019. nov. 12. 14:40

Ha valaki még nem tudná, Magyarországon működik a gondoskodó jogállam, mindenki megkapja, ami neki jár, idegenbe szakadt hazánkfiai is. Erre most kézzel fogható bizonyságot szerezhettek a kétkedők.

Tudvalevő, hogy az idősek iránt elkötelezett kormány az önkormányzati választások előtt egyszeri, kilencezer forint támogatásban részesítette a magyarországi nyugdíjat élvező  népességet, amely támogatás a nevezetes rezsiutalványokban öltött testet. Ezeket az utalványokat minden jogosult megkapta, azok is, akik külföldön élnek, például Kanadában vagy az Egyesült Államokban, de - hírek szerint - még Ausztráliában és Új Zélandon is. Mert ami jár, az jár! Nincs kivétel! (Kivéve a kivételeket, de ez más káposzta)

Az Átlátszó szerint messzi idegenben körülbelül 27-28 ezer idős magyar él, akik Magyarországon kiérdemelt öregségi nyugdíjat kapnak, s jogosultak voltak a nevezetes rezsiutalványra is. Meg is kapták hozzávetőleg 250 millió forint összértékben, a művelet postaköltsége úgy 50 millió forintot kóstált. Feltehetően nem sokan kísérelték meg helybéli villanyszámlájukat ezekkel a kék papírokkal kifizetni, annál többen kerestek őshazai ismerőst, s küldték el nekik az utalványt, hogy a címzettek itthon kedvük szerint hasznosítsák azt.

Király József kecskeméti illetőségű politikus kapott ilyen utalványt ismerőseitől Kanadából, s közösségi oldalán valóságos felhívást tett közzé gyűjtésre, hogy ne vesszenek kárba a külföldre expediált jótékonysági állampapírok. Ugyanis nyilvánvaló, hogy a támogatottak ott ezeknek a fecniknek semmi hasznát nem veszik. Ha viszont hazakerülnek, és rászorulók kapják meg, azért ők igen nagy örömmel élnek a fenenagy állami jóindulattal.

Az ötlet remek, a példa követésre méltó!