Rogán kabinetfőnökének a nevére került a Végrehajtói Kar több százmilliós irodaháza

HírKlikk 2022. január 20. 10:48 2022. jan. 20. 10:48

Nagy Ádámról, Rogán kabinetfőnökéről korábban „csak” annyi derült ki, hogy „a Völnert lefizető végrehajtó intézte a vizsgáit a pécsi egyetemen”.

Most azonban az is kiderült, hogy tavaly október elején az általa alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta a korrupt Végrehajtói Kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.-től) a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es (!), alsó hangon félmilliárdot érő ingatlant – írja Facebook oldalán Hadházy Ákos.

A független képviselő hangsúlyozza, hogy Nagy Ádám „köztisztviselői fizetése nem lehet 500-600 ezer forintnál több, és a cégek nyilvános adatbázisa szerint sem keres a bizottságokban összesen fél milliónál többet. De hopp, néhány hónapja megvesz egy minimum félmilliárdos ingatlant, és pont attól a Végrehajtói Kartól, amelynek a vezetője vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta. Az pedig szintén totális véletlen csak, hogy Rogán a válása után az ő apjától bérelt luxuslakást.”

Az ellenzéki politikus azt írja „Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de még inkább arról, hogy a kis kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!”

„Maga az a tény, hogy a végrehajtóknak volt itt egy irodaháza, egyébként önmagában is korrupciós gyanút kelt. Ha ugyanis a karnak volt egy ilyen irodája, illetve egy másik helyen van székháza is (Cházár András u. 13.), akkor miért kellett 2020 elején havi 10 millióért még egy irodát bérelni a Városliget mellett (Hermina út 63.) egy olyan panaszirodának, amelyik amúgy nem fogad ügyfeleket?”

Hadházy Ákos a tulajdoni lap képét is közölte: