Rogán: van mire büszkének lennünk

HírKlikk 2017. május 17. 08:33 2017. máj. 17. 08:33

Magyarország érdekeiért mindig ki kell állni, a kormány mindig ezt a politikát képviselte - mondta Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott lakossági fórumon Budapesten kedden.

A XVII. kerületben tartott eseményen a tárcavezető kiemelte: mindig az ország érdekeiéiből kell kiindulni, akkor is, ha ezzel néha szembekerülünk más országokkal vagy Brüsszellel. Ki kell állnunk az igazunkért, ezt mondjuk 2010 óta - hangoztatta.

Úgy vélte, ma "van mire büszkének lennünk", bár 2010-ben olyan országot örököltek, ahol mélyponton volt a gazdaság, az ország végtelenül el volt adósodva. Viszont azóta a béreket, nyugdíjakat emelték, visszafizették a hiteleket, és a 2010-es csődhelyzet után mára komoly eredményeket értek el - közölte.

Mint mondta, egymillió új munkahelyet ígértek, és e tekintetben az állami és a magánszektort illetően eddig egyaránt sikeres ez a politika. Segély helyett munkát akartak adni az embereknek, ezért hozták létre a közfoglalkoztatási programot, és ez is sikeres kezdeményezésnek bizonyult - értékelt. További eredményként említette az adócsökkentési politikát, a családok támogatását, a rezsicsökkentést, az államadósság csökkentését, valamint az évek óta folyamatos gazdasági növekedést.

Rogán Antal hangsúlyozta: mindezeket a sikereket olyan értékek alapján érték el, mint a foglalkoztatás középpontba állítása, a családok megerősítése és a biztonság.

A fórumon megjelent Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki kérdést próbált meg feltenni az előadást tartó Rogán Antalnak, de a résztvevők lekiabálták, majd pedig vita alakult ki a megjelentek között.