Rogán kabinetirodájából töltik fel a Honvédelmi Minisztérium vezérkarát

HírKlikk 2019. augusztus 2. 15:57 2019. aug. 2. 15:57

A haderőreform kellős közepén változik a Honvédelmi Minisztérium vezetése, Rogán Antal kabinetirodájából jönnek az új emberek.

Miközben dübörög a 3600 milliárdos haderőfejlesztés, alaposan átrendezik a Honvédelmi Minisztérium vezérkarát: a tárca három meghatározó vezetőjét mentik fel tisztségéből.

A döntés hátteréről Harangozó Tamás írásbeli kérdésben kért tájékoztatást a honvédelmi minisztertől. Az MSZP politikusa szerint a változás aggodalomra ad okot, ugyanis miközben átalakítják a sereget, épp a szakmaiságot gyengítik a minisztériumban.

Egyszerűen civilekre cserélik őket, ráadásul Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodából vezényelnek át a HM-be.

Kádár Pál, Sulyok János és Balogh András katona volt (illetve szakirányú képzettséggel bírt), viszont most a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodából vezénylik át az új embereket a HM-be.

Az új közigazgatási államtitkár Vidoven Árpád volt fideszes országgyűlési képviselő lesz, aki ügyvédként dolgozott, mielőtt beemelték a kormányba. A jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár pedig Korom Renáta lesz.

Forrás: Hírklikk