Rogánt a nemzet hoppmesterévé nevezte ki Orbán Viktor

HírKlikk 2020. május 1. 14:05 2020. máj. 1. 14:05

Rogán Antal lett a kiemelt nemzeti ünnepek felelőse Orbán Viktor javaslatára – jelent meg a határozat csütörtök éjjel a Magyar Közlönyben.

Egy 2017-es kormányhatározat a nemzeti fejlesztési minisztert jelölte ki a nemzeti ünnepek és más kiemelt rendezvények felelősévé, de ilyen tisztség 2018 óta nincs. Jogutódja az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt. Most viszont a miniszterelnök kabinetfőnökét, Rogán Antalt bízták meg ezzel – írja az Index.

Így Rogán keze alá tartoznak majd a következő nemzeti és kiemelt fontosságú ünnepek: március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a, a Magyarországi Németek Elhurcolásának és Elűzetésének Emléknapja, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja, a Magyar Hősök Emlékünnepe, a Nagy Imre és mártírtársai Újratemetésének Emléknapja, a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja, a Nemzeti Összetartozás Napja, az Aradi Vértanúk emléknapja, a Nemzeti Gyász Emléknapja. a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások Emléknapja, a magyar karácsony, s minden olyan esemény, ami előre meg nem tervezett, év közben keletkezik, és a miniszterelnök kiemelt fontosságúnak tartja.

Rogán feladata, hogy kidolgozza a rendezvények koncepcióját, irányítsa a hatóságok és kiemelt intézmények koordinációját, irányítsa, hogy a lakosságot megfelelően tájékoztassák és hogy tartsák a  kapcsolatot a közmédiával, ellátja a miniszterelnök és a kormány körüli állami protokoll-teendőket. Azért is felel, hogy a rendezvényeket biztonságosan tartsák meg, és azért is, ha a nem biztonságos vagy megfelelő körülmények miatt, ezeket a rendezvényeket nem lehet megtartani.

Forrás: Index