Rossz idők, magyar idők

HírKlikk 2019. január 15. 19:09 2019. jan. 15. 19:09

„(…) Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén barom állat.(…) Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.” (Bayer Zsolt újságíró)

Bayer Zsolt háromszor annyi idős, mint a nyilvános rendezvényen csúnyán-durván beszélő kislány. Talán hibázott is ez a gimnazista, én sem vagyok híve a túlzott szabadszájúságnak. De mindez nem jogosítja fel Bayert, hogy egy tv-műsorban (ECHO TV) bárkivel kapcsolatban ilyen szavakat használjon! Miféle indulat vezérli a bértollnokot? Milyen közösség az, amelyik megtűri soraiban ezt a mosdatlan szájú alakot? Miért adnak fizetést ennek a velejéig romlott embernek, ennek a professzionális gyűlöletkeltőnek?

Magas kitüntetése átvételekor Bayerról a nemzet nagyasszonya (Schmidt Mária) így szólt: „lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!” A józan ész elveszítése Bayer estében bizonyítottan megtörtént. Értem én, hogy a lovagkereszt „központilag” leosztott elismerés, és azt is tudom, hogy a lovagi cím formális. No, de ennyire?  B. Zs. a kormányzati napilap (Magyar Idők) munkatársa, ő a mostani rezsim megmondó embere. A rendszer azonosul szószólójával?!

„(…)A közönséges stílus elsősorban az azt használót jellemzi és szennyezi be, de az emberi személy tiszteletét, a demokrácia alapértékét is megtiporja. Az ilyen szóbeli gyűlölködés szélsőséges, emberhez nem méltó viselkedéshez teremt alapot, és így könnyen igaza lehet a közmondásnak: „aki szelet vet, az vihart arat”. Felhívjuk minden megnyilatkozó figyelmét, hogy saját maga, gyermeke és családja, valamint a magyar nemzet érdekében tartózkodjon a másik ember személyét, hitét gyalázó vagy becsmérlő véleményformálástól és beszédtől!” (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége)

Várható, hogy hamarosan megnyilatkozik az üggyel kapcsolatban – vélhetően a tőle megszokott ordenáré módon – az MTK-s twitter-huszár, aki kiválóan képviseli saját érdekeit Brüsszelben. Kedves keresztény értelmiségiek. Készüljenek egy újabb közlemény kiadására!

Szerző: Dr. Dávid Ferenc