Rossz minőségű maszkokat talált a NAV egy szlovák kamionban

HírKlikk 2020. augusztus 10. 10:30 2020. aug. 10. 10:30

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál. A 36 millió forint értékű árut lefoglalták – tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága hétfőn az MTI-t.

A pénzügyőrök az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján választották ki a kamiont, amelyben maszkokat, kesztyűket és műanyag arcvédő pajzsokat találtak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet véleménye szerint, ezek nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak.

Az egészségügyi védőeszközök mellett, több mint ezer pár hamis papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát tartalmazó nyakláncot és karkötőt is találtak a kamionban.

A pénzügyőrök a védőfelszereléseket átadták a rendőröknek és rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt, feljelentést tettek. A hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt, nyomozást indítottak.

Forrás: MTI