Saját felesége cáfolja Kósa Lajost

Zutyu 2021. február 13. 09:12 2021. feb. 13. 09:12

Kósa neje szerint háromszor is akart férje találkozni a német pénzügyminiszterrel a csengeri örökösnő szervezésében. A fideszes politikus viszont tagadja a neje rendőrségi vallomásában foglaltakat. 

Új információk kerültek elő Kósa Lajos és a csengeri örökösnő ügyéről, Juhász Péter korábbi együttes politikus saját videócsatornáján. Juhász olykor maga sem tudja visszafogni nevetését, annyira abszurd, amit a nyilvánosság elé tár, ami nem más, mint Kósa és családtagjai rendőrségi vallomása.

Kósa a csengeri örökösnő szervezésében háromszor majdnem elindult Németországba, hogy találkozzon Wolfgang Schäuble-vel, aki akkoriban a német szövetségi pénzügyminiszter volt, nem mellesleg a Fidesz egyik legrégebbi német szövetségese, a CDU színeiben. Kósa az elmaradt utazásokba megpróbálta belevonni feleségét is, akit tolmácsnak hívott volna a nem mindennapi találkozóra. Kósa neje azonban, amikor meghiúsult az első utazás, s napirenden volt a második próbálkozás, akkor jelezte férjének, nincs ideje az utazásra és különben sem hiszi, hogy ez az egész történet valós, ezért inkább ne is szóljon az ügy fejleményeiről. 

Aztán kiderült, a csengeri örökösnő még egy harmadik alkalommal is majdnem Berlinbe indult a Fidesz akkori ügyvezető alelnökével, de megint kiderült, hogy sajnos nem ér rá a pénzügyminiszter úr. Nem volt mindig ilyen nehéz Kósának német befolyásos politikussal találkozni, hiszen a CDU esseni kongresszusán együtt fotózkodott  Merkel kancellárral még 2017-ben. 

A Blikknek sikerült megszólaltatnia a fideszes politikust is. Megkérdezték Kósától, hogy mi lett volna a találkozó célja és mikor jött rá, hogy nem fog összejönni, de először azt közölte, hogy nincs információja a német kormányok programszervezőiről. „A magam részéről első kézből tájékoztatom: minden nagyrabecsülésem ellenére nem terveztem találkozót Schäuble úrral, s talán ez is lehet az oka annak, hogy nem volt szerencsém találkozni vele” – jelentette ki a Blikknek, ellentmondva a saját feleségének.

Juhász videójának másik érdekes sztorija Kósa édesanyjának a rendőrségen tett nyilatkozata. Mint kiderült, a nevére szóló ajándékozási szerződéssel, amely szerint az örökösnő 800 millió forintot szeretne majdani jussából juttatni az anyukának, a rendőrségen találkozott először. Hogy akkor, hogyan kerültek oda Kósa anyukájának személyes adatai? Ezt nem tudni, de a rendőrség tisztázta, hogy akár Kósától is származhattak, mivel kérdésre Kósa Lajosné elmondta, hogy ezeket az adatokat a fia ismeri, bár nem tudja, hogy átadta-e a közjegyzőnek. Juhász Péter videója végén felteszi a kérdést, vajon történt-e az ügyben bármi is, feljelentés, esetleg újabb nyomozás, mert itt visszaéltek egy idős asszony személyes adataival. 

Emlékezetes, a 2018-as választási kampány hajrájában derült ki, hogy Kósa Lajos és családtagjai mindenféle pénzbeli és egyéb ajándékokat fogadtak el egy csengeri asszonytól, aki azt állította, mesés örökség várományosa. Kósa többek közt vállalta, hogy az állítólagos eurómilliárdokból munkahelyteremtő beruházásokat menedzsel. Kósa első nyilvános megszólalásában csalónak nevezte a csengeri asszonyt, de arra azóta sem adott magyarázatot, akkor miért járt az asszonnyal több alkalommal is különféle közjegyzőknél.