Salvini megköszönte Orbánnak, hogy támogatja

HírKlikk 2020. augusztus 1. 05:40 2020. aug. 1. 05:40

Az olasz jobboldali ellenzék vezetője közösségi oldalán tette közzé köszönetét Orbán Viktornak, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.

Salvini mentelmi jogát azért vonták meg, mert eljárás indult ellene, mivel még belügyminiszterként megtiltotta egy menekülteket szállító hajó kikötését.

Matteo Salvini a magyar kormányfő üzenetét is közölte. Orbán Viktor azt írta, „barátom, folytasd a küzdelmet!".

Válaszában Matteo Salvini azt írta, „nem adom fel, megvédtem Olaszországot, és ugyanezt fogom tenni, amikor visszatérünk a kormányba".

Közösségi oldalán a Liga vezetője hozzátette, hogy az év eleje óta, majdnem 14 ezer migráns érkezett Olaszországba – a tavalyi év ugyanezen időszakában érkező kevesebb mint 4 ezerhez képest. Júliusban majdnem 7 ezren értek partot; ez az elmúlt három év legmagasabb nyár közepi adata.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fejezte ki köszönetét Matteo Salvininek.

A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán közölte: a Liga vezetője nemcsak Olaszországot, hanem Európát is megvédte azzal, hogy „nem engedte, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, és ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába".

Azt már nem az MTI, hanem mi tesszük hozzá, hogy a civil szervezetek mentőhajói részben a háborúk elől menekülő embereket szállítanak, ráadásul egy részüket a tengerből mentik ki. 

Forrás: MTI