Schiffer Miklós követelőző fogalmatlansága

Puzsér Róbert 2020. február 21. 12:46 2020. feb. 21. 12:46

Magyarország legrosszfejebb személyének címére Schiffer Miklós stílus- és trenddiktátor erős pályázattal jelentkezett.

A divattanácsadó helyreigazítást követelt ki a Hírcsárdától, amiért a humoros álhíreket gyártó oldal „Kamaszpanasz: Hogyan viseljük a sárga csillagot a suliban? – válaszolnak a szakértők” című cikkében egy bizonyos Sífer Miklósnak olyan stílustanácsot tulajdonított, amilyet a valódi Schiffer Miklós a valódi Schiffer Miklós állítása szerint soha nem adott volna. A stílusára rendkívül igényes divatguru így méltatlankodott: „Elnézést mindenkitől, aki olvasta ezt a mocskot! Felháborító, undorító és gusztustalan! Szégyen, hogy ilyen mocsok megjelenhet, természetesen sosem nyilatkoztam erről senkinek!”

Így esett meg, hogy az álhíroldal kénytelen volt cáfolni, hogy a megjelent idézet Schiffer Miklóstól származik – ez pedig nem jelenthet mást, mint hogy Schiffer Miklós pontosan ezt mondta, hisz ezen a felületen soha egyetlen hír sem helytálló, és minden önmaga ellenkezőjét jelenti. Schiffer Miklós tehát egyetlen bravúros lépésben tette nevetségessé magát, és erősített meg egy olyan állítást, amit addig a Hírcsárda egyetlen olvasója sem gondolt komolyan.

Ha a hazai celebek felbuzdulnak a stílustanácsadó példáján, a Dumaszínház előadásainak hossza a jövőben duplázódni fog: az első felvonásban a vicces pillanatok szokásos dramaturgiai imitálása zajlik majd, melyekről a hazai közönség megtanulta, hogy elhangzásukkor röhögnie kell, a második felvonás során pedig az elsőben el nem hangzott poénok hivatalos cáfolataira és a bocsánatkérésekre kerül sor.

Jelzem Schiffer Miklósnak, hogy az én érzékenységemet meg azok a méregdrága ruhák sértik, melyeket nap mint nap népszerűsít, ezek bármelyikének ára ugyanis nagyjából egy tanár éves fizetését teszi ki. Felszólítom Schiffer Miklóst, hogy azonnal hagyjon fel a termékpromóciónak feltüntetett szociális uszítással, és haladéktalanul kérjen bocsánatot! Azt talán ő sem vitatja, hogy egy átlagos magyarnak kisebb szüksége van divattippekre az angol királyi családtól, mint vicces kamuhírekre a Hírcsárdától.