Schmidt Mária nem hozna Magyarországra nyugati egyetemet – a Fudan a jó

HírKlikk 2021. július 8. 19:00 2021. júl. 8. 19:00

A Terror Háza Múzeum igazgatója, Orbán Viktor egyik ideológusa szerint arról is lehetne tárgyalni, hogy a Harvard vagy a Yale költözzön Magyarországra, de ő nem hozna most ide nyugati egyetemet – az ideológiájuk miatt.

Schmidt Mária azt mondta, hogy Kína befejezte vagy legalábbis felfüggesztette ideológiai offenzíváját, ezért nem kell félnünk a Fudan Egyetem budapesti kampusznyitásától.

Schmidt Mária nagyinterjút adott a nyomtatott 168 Órának. A nyugati ideológiák példájaként a futballisták térdeplését említette, ami szerinte a rasszizmus ügyének erőltetésére példa, és csak az amerikaiak „importcucca”. A Szusza Ferenc Stadionban játszott magyar–ír meccsen a hazai szurkolók kifütyülték a letérdeplő íreket. Schmidt szerint a térdeplés provokáció volt, amire reagáltak a drukkerek.

Schmidt Mária szerint az afroamerikaiak és a magyarországi cigányok helyzete összehasonlíthatatlan, mivel Magyarországon jogfosztások nem érték a hazai romákat, nem voltak soha rabszolgák.

Schmidt az uniót is kritizálta, ami szerinte ideológiai nagyhatalomként tekint magára. Úgy véli, hogy az Európai Uniónak felesleges Kína és Hongkong vitájával foglalkoznia (a magyar kormány ebben az ügyben rendszerint vétóz), inkább a Balkánnal vagy Ukrajnával kéne törődni.

Putyinra és Oroszországra is kitért, szerinte fel van nagyítva a világpolitikai szerepük, nem jelentenek olyan nagy fenyegetettséget, mint ahogy azt Amerika sugallja.

Schmidt arról beszélt, hogy a politikai korrekt beszédmód Nyugaton tönkretette a sajtószabadságot, de nálunk még van lehetőség a nyílt vitára. Schmidt úgy véli, belefér az, hogy másokat megsértsünk, a közélet nem pszichoterápiás csoport.