Schmidt Mária Soros-ösztöndíjas volt és szerelmes Orbánba

HírKlikk 2019. június 13. 07:50 2019. jún. 13. 07:50

Schmidt Mária egy amerikai szélsőjobboldali portálnak adott interjút.

Schmidt Mária a miniszterelnök közeli tanácsadójaként adott interjút a The Gateway Pundit nevű szélsőjobboldali portálnak, amelyben elárulta: akkor "szeretett bele" Orbán Viktorba, amikor az beszédet mondott Nagy Imre 1989-es újratemetésén.

Akkora hatással volt rá a Fidesz – és annyira ellenszenvesek voltak számára a liberálisok, akik koalíciót kötöttek a "kommunistákkal" – hogy 1990 óta minden alkalommal rájuk szavaz. Az interjút a hvg.hu szúrta ki.  

Angela Merkelről azt mondta Schmidt Mária, hogy a hatalom megtartásában, az ellenfelei "kimanőverezésében" jó igazán, de nincsen víziója, nem ismeri a világtörténelmet. "Tizennégy év alatt egyetlen mondatot sem hallottam tőle, amelyre érdemes volna emlékezni" – jelentette ki.

Schmidt elképesztő hasonlattal élt a vízbe fulladó menekültek és migránsok kapcsán: arról, hogy a csúcsjelöltek az EP-választás előtti televíziós vitában kifejtették, nem szabad hagyni, hogy emberek fulladjanak a Földközi-tengerbe, Schmidt Máriának a Beépített szépség című film jutott az eszébe. Annak is az a jelenete, amikor a szépségkirálynői címre pályázó nők mind világbékét szeretnének.

A lap többek között azt is megkérdezte, igaz-e, hogy Orbán Viktor sokszor találkozott Soros Györggyel. Erre Schmidt úgy válaszolt, hogy az üzletember sok pénzt adományozott Magyarországnak a 2010-es áradások idején, így akkoriban többször találkoztak. "Soros György magyar, van egy apartmanja a CEU épületének tetején, sokszor jár ide. Lehet vele találkozni Budapest utcáin. Ezzel nincs is semmi baj, azt tesz, amit akar" – magyarázta a történész, aki azt is elmondta, hogy az első magyar Soros-ösztöndíjasok egyike volt 1984-ben, 1989-ben pedig Soros-alapítványi támogatással tanulmányozta a zsidó történelmet. Majd hozzátette:

"Tudja, az apját, Soros Tivadart katolikusként vették nyilvántartásba, amikor 1916-ban hadifogságba került. Nem tudom, hogy valóban zsidó-e. Miért venné vissza valaki a zsidó vallást az 1930-as években? Sosem viselkedett zsidóként. Egy rejtély számomra."

Forrás: hvg.hu