Schmidt Mária szerint Merkel ki akarja iktatni Orbánt

HírKlikk 2018. szeptember 18. 20:02 2018. szept. 18. 20:02

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója blogján "magyarázta meg" a Sargentini-jelentés elfogadását, amely szerinte valójában egy az egyben Angela Merkel német kancellár mesterkedésének köszönhető.

Schmidt szerint Angela Merkel célja, hogy "nyíltan átvegye az Európai Unió irányítását és ezzel német vezetés alatt egyesítse Európát", ez pedig II. Vilmos császár és Adolf Hitler után "a németek harmadik kísérlete Európa németizálására".

A jogállam helyzetéről szóló Sargentini-jelentésről Schmidt Mária a következőket gondolja: Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy mindez arról a sok közhelyes idiótaságról szólt, amit ebbe a jelentésnek nevezett irományban a süllyesztőbe küldött hölgy összehordott.

Schmidt szerint maga a jelentés ugyanis arról szól, hogy Merkel ezzel akarja kiiktatni Orbán Viktort, aki egyedül az útjában áll:

"Angela Merkel belpolitikai szorult helyzetéből egy Európán keresztül vezető átkaroló hadművelettel akar kitörni. Ehhez pedig szüksége van arra, hogy Orbán Viktort kiiktassa, eltávolítsa az útjából és mindenki számára világossá tegye: Európában Merkel, csakis Merkel az úr, aki vele szembemegy, annak annyi. Vagyis nem marad megtorlatlanul, hogy Orbán szembeszállt vele a migráció ügyében, és főleg, hogy szembe szegült vele az Unió föderalizálásának kérdésében, vagyis a nemzetek Európáját képviseli. Orbánnal szemben tehát példát kellett statuálni. (...) A kérdés tehát mára a Merkel vagy Orbánra egyszerűsödött le."