Schobert Norbert Auschwitz-cal példálózott az elhízás és a genetika kapcsolatában

HírKlikk 2021. január 26. 17:10 2021. jan. 26. 17:10

Schobert Norbert szerint senki nem születik kövérnek.

„Kövérnek senkit nem teremt a jóisten” – kezdte gondolatmenetét Schobert Norbert napokkal ezelőtt a Pesti TV egyik műsorában, amiről a 444 számol be.

A műsor leírása szerint a téma a „testszégyenítés, súlyfóbia, vékony kiváltságok” voltak, amelyek „Magyarországon viszonylag ismeretlen fogalomnak számítanak”, de ezzel szemben. szerintük „tőlünk nyugatabbra tombol”, sőt „dübörög az egészségtelen életmód propagálása”.

„Ha volna olyan genetikai betegség, ami az embert elhízlalja, akármit tesz ellene, akkor...” – folytatta gondolatmenetét Schobert Norbert, de közbevágott a műsorvezető, hogy itt a pajzsmirigyre gondolt.

„Nem, az sem. Igazából ugye a pajzsmirigy is tudja azért szabályozni az anyagcserét meg a vízháztartást, három-öt kilóért tud felelős lenni. De nekem egy orvos barátom mondta, hogy: te láttál a Gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?” – reagálta Schobert.

A műsorvezető szerint ez egy „erős példa”, ehhez Schobert hozzátette, hogy „erős példa, de nem igaz”.

„Az tény, hogy nem születünk egyforma genetikával és egyforma képességekkel” – mondta Schobert, majd hozzátette, hogy „az elhízás nem egy olyan probléma, hogy ha felhívjuk rá az emberek figyelmét, akkor testszégyenítésnek kell megélni, mert az egy kóros betegség”.

A beszélgetésben az is kiderült, hogy Schobertet gyakran csúfolták korábban a magassága miatt, pedig ő a 172 centiméterével az „átlagos rasszba” tartozik.

Forrás: 444.hu