Schuszter Lóránd páros lábbal szállt bele Koncz Zsuzsába

HírKlikk 2020. augusztus 8. 13:15 2020. aug. 8. 13:15

„Koncz Zsuzsáék legalább most fogják be a szájukat” – nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a hajdani rocker és radikális Jobbik-fan. A P. Mobil zenekar vezetője szerint, a Kádár-rendszer nagyobb kárt okozott, mint a két világháború. Szerinte Koncz Zsuzsáék fogják be a szájukat, de mindenki fontos, ha a nemzet tagja.

„Én is nosztalgiával gondolok arra a korra, mert reggeltől estig nők után jártam. Sütött a nap, lobogtak a szoknyák, a hajak, minden működött, de ezen kívül mit sajnálnék abból az egészből? Semmit, mert az egész rendszer képmutató és hamis volt, kettős mércét alkalmazott, a párton belül is volt egy másik párt, a pártvezetés döntött, a gyalog kommunistáknak csak szórtak egy kis morzsát” – mondta Schuster Lóránt a Magyar Nemzetnek. Az interjú apropója, hogy Trianon századik évfordulójára kiadták DVD-n a Honfoglalás-szvit négy változatát. A mű szövegét Földes László (Hobo) írta, ám erről egy szót sem szólt Schuster – idézi a hvg.hu.

Beszélt viszont a Kádár-rendszerről, ami szerinte nagyobb kárt okozott, mint a két világháború. „Az emberek gondolkodását, gerincét támadták meg, azt a részét roncsolták szét, ami fontos lenne. Minden alkalommal elmondom Wass Albert egyik lényeges gondolatát, mégpedig azt, hogy az elhülyített, megalázott, kirabolt magyar népből kell újra nemzetet csinálni. Minden politikusnak tudnia kéne, hogy a népnek nem teteje van és alja, hanem eleje és vége, mindenkire oda kellene figyelni, mert mindenki fontos, ha a nemzet tagja.”

A zenész egyébként úgy véli, az emberek többsége a saját életében szeretne gyors javulást, sikert látni, ők nem száz években gondolkoznak. „Az igazi államférfiak viszont nem tehetik meg, hogy ne így gondolkodjanak. Ezért érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek, vagy, hogy mi haszna van, ha magyar gyerekeket utaztatnak Erdélybe és a határon túl élőket hozzánk, de az ilyen emberek csak az orrukig látnak.”

Meg van győződve arról, hogy bármilyen politikai programot vagy zenekart csak hiteles emberekkel lehet hitelesíteni, hiába jó az, amit mond vagy játszik ha nem hiteles.

Az interjú egy pontján az újságíró ezt a „kérdést” tette fel: „Koncz Zsuzsa szerint most mégis keményebb diktatúra van, mint akkoriban, pedig ő annyi lemezt jelentetett meg, ahányat csak akart, míg a P. Mobil tíz évig nem adhatott ki lemezt.”

Erre Schuster azzal érvelt, hogy Koncz apósa Kádár szövegírója volt, és azt üzenné „neki, ahogy az összes többinek is, aki az előző rendszer kedvezményezettje volt, hogy legalább most fogják be a szájukat”.