Segített az alaptörvény-módosítás a járvány elleni védekezésben?

HírKlikk 2021. március 17. 15:25 2021. márc. 17. 15:25

A Telex arról kérdezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, hogy segítette-e a járvány elleni védekezést az, hogy alaptörvénybe foglalták: az anya nő, az apa férfi.

Novák Katalin nagyjából négy hónapja arról posztolt, hogy „a koronavírus-járvány miatt az Alaptörvény módosítása is szükségessé vált”. Ekkor – a járványügyi módosítások mellett – belekerült az alaptörvényünkbe, hogy az anya nő, az apa férfi.

A Telex a szerdai kormányülés előtt arról kérdezte Semjén Zsoltot, hogy ez a módosítás segített-e a járvány elleni védekezést.

A miniszterelnök-helyettes szerint az országgyűlés a vírus ellenére működik, azt pedig akkor is beleírták volna az alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya nő, ha nincs járvány.

„De azért, mert vírus van, nem függesztjük fel az országgyűlés működését” – fogalmazott Semjén.

Az újságírók megmutatták Novák Katalin posztját is a politikusnak, aki ezután úgy vélekedett, hogy az alaptörvény-módosításra szükség volt a járvány miatt, de nem a családokról szóló részre, az attól függetlenül került bele.

Ezután a Telex munkatársai felidézték a miniszterelnök-helyettesnek Novák Indexnek adott interjúját, amelyben kifejtette, hogy az azonos nemű párok örökbefogadása nincs benne a magyar emberek száz legfontosabb problémája között, majd feltették a kérdést, hogy akkor miért kell alkotmányozói szinten foglalkozni a dologgal.

„Ezer és egy dolog van, ami nem a legfontosabb, mégis bele van írva az alkotmányba. Az alkotmányba azért kellett beleírni, hogy egyszer és mindenkorra lezárjuk azt a vitát, amit bizonyos LMBTQ körök nyitottak” – vélekedett Semjén.