Segítséget kér a román baltás gyilkos áldozatának családja

HírKlikk 2020. április 13. 11:24 2020. ápr. 13. 11:24

A Nagykőrösön lakó Göröndő Gábor régóta egyedül nevelte a hét gyermekét. A határban bérelt egy tanyát, amit igyekezett helyrehozni, hogy odaköltözhessen a családjával. Fiával, a 17 éves Jancsival minden reggel odabiciklizett. Estig dolgoztak. Április elsején azonban nem mentek haza. Másnap a legnagyobb fiú, Gabi indult a keresésükre, ő fedezte fel a mészárlást.

– A tragédia előtt fél órával még beszéltem Jancsival. Dehogy gondoltam arra, hogy bármi bajuk eshet ott – mondta az Indirektnek Szendi Lajos, a tanya tulajdonosa. – A gyilkos a bejárat előtt cigarettát kért Janitól, majd a baltával leütötte. Utána a szobában agyonverte az édesapját, Gábort is. A fiú testét behúzta a szobába, benzinnel lelocsolta mindkettőt és felgyújtotta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói öt nap alatt elfogták a gyilkost, V. Csaba Nagykőrösön élő román állampolgárt. Ha bebizonyosodik a bűnössége, élete végéig fegyházban ül majd.

A tragédia óta, a legnagyobb fiú, Göröndő Gábor lett a gyámja az öt kiskorú testvérnek. Gábor minden segítségért hálás, és arra kéri a jóérzésű embereket, aki tud, az alábbi számlaszámra küldjön pénzt, hogy könnyebb legyen a gyerekek élete.

A számlaszám: 10401990-86766857-70831039 A közleménybe írják bele: Göröndő Gábor részére