Segítséget nyújtanak az egyszülős családoknak a beiskolázáshoz

HírKlikk 2019. augusztus 6. 16:00 2019. aug. 6. 16:00

Mintegy 300 ezer olyan magyar család van, ahol az édesanya vagy az édesapa hiányzik, legalább felük anyagi problémákkal küzd. Éppen ezért adománygyűjtő kampányt indít az Egyszülős Központ és a Bonami webáruház a beiskolázás támogatására.

Az iskolakezdés mindig egy nagyon érzékeny része minden család életének. Különösen, amikor elsősként megy iskolába a gyermek, hiszen komoly befektetés, hogy mindene legyen: a táska, a tolltartó, a füzetek, a további szükséges dolgok komoly anyagi terhet jelentenek.

Amikor két szülő helyett csak egy van, az sok esetben azt is jelenti, hogy anyagilag is nehezebb helyzetben van a család, mint ahogy egyébként jó néhány más szempontból is - tájékoztatta az InfoRádiót Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Az akció nem egy egyszerű pénz- vagy tanszergyűjtő akció; igyekeztek egy olyan rendszert elindítani, amiben nem muszáj óriásösszegeket adományozni. A webáruház oldalán található, a kampányban szereplő termékek vételárát fordítják ugyanis a rászorultakra, vagyis néhány száz forinttól pár ezer forintos összegig lehet adományozni a vásárlással.

A kampány augusztus 1-jén indult, és szeptember 1-jéig tart.