Semjén Zsolt még több pénzt adna az egyházaknak

FSP 2019. március 25. 09:27 2019. márc. 25. 09:27

Nem tudok elképzelni jobb „befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció, mondta Semjén Zsolt a felújított tisztabereki görögkatolikus templom felszentelése alkalmából tartott ünnepségen.

Semjén Zsoltnak ezek szerint szegényes a fantáziája. Ő csak abban tud gondolkodni, hogy az a legjobb befektetés, ha az egyházi intézményeket teletömi az állam pénzzel. Az adófizetők pénzéről beszélünk, mert az államnak nincs saját pénze, csak az van neki, amit tőlünk, adózóktól beszed.

Ha Semjén Zsolt kissé megerőltetné a fantáziáját, talán még neki is eszébe jutna néhány más befektetési lehetőség. Ilyen például az egészségügy, melynek a helyzete Magyarországon ma kifejezetten kritikus. Műtétek maradnak el, mert nincs elég személyzet, hosszúak a várólisták, mert kevés a berendezés, és az elmúlt években egy kisvárosnyi olyan ember halt meg, akik még ma is élhetnének.

Lehetne oktatásra is költeni, de most ennek az ellenkezője történik. A miniszterelnök ugyan a napokban tett egy homályos ígéretet, hogy a CEU mégis maradhat Budapesten, ám ennek a részleteiről, különösen a kijelentéshez köthető garanciáról senki nem tud semmit. Orbán Viktor embere, Palkovics László hónapok óta harcol a Magyar Tudományos Akadémiával, s ennek a küzdelemnek sem a tudomány fontossága, hanem az akadémia javainak megszerzése áll a középpontjában.

Semjén Zsolt, aki 2010 óta a Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, s egy interjúban vadászemberként definiálta magát. Nyilván azt kívánta ezzel érzékeltetni, hogy más anyagból van gyúrva, mint azok, akik nem vadászemberek, és nem gondolják, hogy nincs jobb befektetés az egyházi intézményeknél, nem lőnek az állatokra, hanem gyönyörködnek bennük. Merthogy ők is isten/a természet teremtményei. (Megfelelő aláhúzandó)).

Amúgy Semjén sem igazi vadász. Szokott lövöldözni állatokra, sajnos időnként el is találja őket, és olyankor nagyon boldog, mert azt hiszi, hogy ez a vadászat.

Közben meg még gyalogolni sem tud. Ő maga mondta, hogy nem bírja a lába. Pedig, a vadászok gyalogolni szoktak, hogy elérjenek az állatokhoz, mert a vad nem ott lakik, ahol ők. A valódi vadászat, nem célba lövés a mutatványos bódénál. Helikopterrel, dzsippel menni a terepre, nem vadászat, hanem öldöklés.

Semjén Zsolt nem valódi vadász, és nem igazi istenes ember. Amit biztosan tudunk róla, hogy szegényes a fantáziája.