Sermer Ádám: ne legyen gyáva Bede Zsolt, tisztázza a Vadhajtások hátterét!

HírKlikk 2020. február 6. 09:11 2020. feb. 6. 09:11

Miután a Fidesz a saját tüntetése óta sem határolódott el Bede Zsolt tevékenységétől, így egyértelművé vált, hogy mind Bede akcióit, mind a vadhajtasok.hu weboldal tartalmát és közönségét is felvállalja az állampárt – írja közleményében Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője.

Sermer szerint, a Vadhajtások weboldalán nem található érdemi információ az oldal tulajdonosi köréről, szerkesztőségi munkatársairól, felelősséget vállaló főszerkesztőről, de még a gyűlöletkeltő tartalmak szerzői sem vállalják nevükkel az írásaikat. Ilyen hiányosságok mellett, ez az oldal semmiképp sem tekinthető sajtóterméknek, így a képviseletében dolgozó személyek sem tekinthetők újságíróknak.

„Elvárom Bede Zsolttól, hogy ne legyen gyáva, öntsön végre tiszta vizet a pohárba. Tisztázza, kik állnak az oldal mögött, kiket terhel a felelősség az oldalon megjelenő tartalmak miatt, kik finanszírozzák az oldal fenntartását, a hivatásszerű gyűlöletkeltést! Amennyiben Bede rendelkezik bármilyen újságírói képesítéssel, számoljon be arról is. Amennyiben hivatalos újságírói igazolványt birtokol, tisztázza, ki állította ki azt a részére!

Tartok attól, hogy sem Bede, sem a vadhajtasok.hu más munkatársa nem fogja tisztázni a kényes kérdéseket, ezért egy közadatigényléssel fordulok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz annak érdekében, hogy küldjenek meg nekem minden – ehhez a gyűlöletkeltő weboldalhoz köthető, lehetséges információt."

Sermer szerint, a jelenleg rendelkezésre álló részletek alapján kijelenthető, hogy a vadhajtasok.hu éppen annyira nem tekinthető valódi sajtóterméknek, mint Bede Zsolt újságírónak. Közleményét lezárva, a Liberálisok ügyvivője ígéretet tett arra, hogy ezután is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy )egyetlen újnáci provokátor se bujkálhasson tovább gyáván az állampárt szárnyai alatt".

Forrás: Hírklikk