Siklós kormánypárti polgármestere hétszeresére növelte az éves parkolás díját

HírKlikk 2020. december 7. 19:55 2020. dec. 7. 19:55

Idén 1400 forintot kellett fizetniük a helyieknek a parkolásért, jövőre – a mostani döntés értelmében – 10 ezer forintra nő ez az összeg. Siklós kormánypárti polgármestere Riegl Gábor, erről egyedül döntött, miután a veszélyhelyzet alatt a polgármesterek egyedül gyakorolják a képviselő-testület feladatait.

Ráadásul tavaly még ingyenes volt a parkolás minden siklósi lakcímkártyával rendelkező autósnak. 

Szalai Ottó független önkormányzati képviselő múlt héten nyílt levélben fordult Riegl Gáborhoz. Azt kérte a polgármestertől, hogy „ne hozzon egy személyben felelőtlen, teljesen szakmaiatlan döntést, tanúsítson önmérsékletet, ne sarcolja meg a nehéz helyzetben lévő siklósi családokat.” Szerinte a kormány által elvont 21 millió forintos gépjárműadót, az államilag elrendelt ingyenes parkolás miatti bevételek kiesését és az idegenforgalmi adó elmaradását nem szabad a siklósiakra hárítani. „Amennyiben a siklósi emberek megkérdezése nélkül egy személyben végrehajtja a parkolási bérletek 700 százalékos emelését, a siklósiakkal karöltve, bevonva civil szervezeteket, aláírásgyűjtésbe fogok kezdeni, hogy visszavonja a siklósi családok százait sújtó döntést” – írta.

A Telexnek hétfőn azt mondta a képviselő, hogy nem kapott levelére választ Riegltől. A portál telefonon és írásban is kereste a polgármestert, de a cikk megjelenéséig nem sikerült elérni.