Simicska azért vesz ajkai kenyeret, mert Ajka MSZP-s város

HírKlikk 2020. február 21. 08:44 2020. feb. 21. 08:44

Állataival és vidéki birtokával foglalkozik a pár éve még a legnagyobb hatalmú milliárdosnak számító Simicska Lajos, aki egy kis bakonyi faluban tölti ideje nagy részét, ahova már többé-kevésbé be is illeszkedett – derítette ki a Blikk Hárskúton járt munkatársa.

– Veszprémben lakik, de minden reggel jön a vendégházhoz, ahol átül a terepjárójába, és kimegy a tanyájára – mesélte a Blikknek az egyik szomszéd, akinek elmondása szerint, Simicskáék mindig kedvesen köszönnek. – Amikor bevásárolták magukat a környékre, felbolydult a falu, de már megszokták a jelenlétüket – tette hozzá.

Simicska cégbirodalmából mára csak egy cég, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. maradt, azt próbálja fejlesztgetni. A vállalkozásának fő tevékenységi köre – a cégbírósági adatok szerint – a lótenyésztés lett a kecsketenyésztés helyett – erről a 24.hu írt először –, de tartanak juhokat és teheneket is. A helybeliek elmondása szerint, vettek a közelben egy tavat is, amit nagyon szépen megcsináltak.

– Én csak jókat tudok mondani Simicskáékról, akik annak ellenére, hogy lezárták a tó környékét, megengedik, hogy arra sétáljak – mondta egy idősebb asszony. Egy másik férfi szerint, Simicskáék a falunapon is aktívak voltak, hoztak lovakat, amelyekre a gyerekek felülhettek.

Simicska teljesen szakított a politikával, a politizálással azonban nem. Szokott menni a helyi közértbe pékáruért, ahol mindig ajkai kenyeret vesz és nem zircit.

– Ezt azzal magyarázta, hogy Ajka MSZP-s város, míg Zirc fideszes – mesélték mosolyogva a boltban a bizarrnak tűnő választását.

Forrás: Blikk