Simicska bedobta a törülközőt, ki hajol le érte?

HírKlikk 2018. július 12. 10:10 2018. júl. 12. 10:10

Visszavonul Simicska Lajos. Orbán legyőzte, de még utoljára tisztességesen kifizetik, cserébe sem a gazdaságban, sem a közéletben nem marad valódi hatalma. Vagy mégis?

Simicska bedobta a törülközőt – elsőre így értelmezhető az, hogy a milliárdos eladta érdekeltségeit régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Összesen mintegy hetven vállalatról van szó – olvasható az e heti HVG-ben.

A lap forrásai szerint Simicska úgy látja, nem bír a kormányzati ellenszéllel. Akad, aki úgy értelmezi a történteket, hogy valójában Simicska és Orbán között köttetett megállapodás, Nyerges csak a lebonyolító. A HVG forrásai mindenesetre határozottan cáfolták a pletykát, mely szerint a milliárdos külföldre távozna. Ehelyett a Veszprém környéki érdekeltségeivel fog foglalkozni, effektíve nyugdíjba vonul.

Azt mindenki csak találgatja, ki lehet a birodalom új gazdája. Kézenfekvő választásnak tűnik Mészáros Lőrinc. Róla azonban úgy hírlik, számára már most is átláthatatlanul túlburjánzott a saját birodalma, havonta néhány napot tölt itthon, aláírja, amit kell, majd megy is tovább valamelyik jachtjára.

Noha a csatazaj a médiavállalatok körül volt a leghangosabb, nem ezek az egykori Simicska-birodalom leglényegesebb részei. Úgy hírlik, fénykorában a Közgép olyan mértékben vált eggyé a hazai építőiparral, hogy szakmai értelemben is megkerülhetetlenné vált: bizonyos munkákat továbbra is csak ez a cég képes elvégezni. Viszonylag jól állnak még a Simicskához sorolt közterületi reklámcégek is. Szintén nyereséget termel a Mezort, Simicska agrárérdekeltségeinek zászlóshajója.

Forrás: HVG