Simicska újabb csatát nyert

HírKlikk 2017. május 2. 12:44 2017. máj. 2. 12:44

A Közgépnek adott igazat a Kúria is: Simicska Lajos cégét jogtalanul zárták ki a közbeszerzésekből - írja a hvg.hu.

A Közgép még 2015-ben pályázott Győr-Gönyű kikötőjének munkálataira, a Közbeszerzési Hatóság szerint azonban valótlan adatok szerepeltek a pályázatban. A hatóság egész pontosan azt állította, hogy fordítási hiba szerepelt a pályázatban, illetve pontatlanul adták meg a munkában részt vevő hajók méretét. A Közgépet ezért három évre kizárták minden közbeszerzésből.

A fellebbezés után a bíróság a Közgépnek adott igazat, ezért egy év után már újra engedték, hogy a cég közbeszerzéseken induljon. A Közbeszerzési Hatóság azonban a Kúriához fordult, ott pedig ma hozták meg a döntést: valóban jogtalanul zárták ki a Közgépet a közbeszerzésekből.

Puskár Anett, a cég kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta: nem mondtak le arról, hogy kárigényt érvényesítsenek. Azt, hogy pontosan mekkora összeget fognak kérni, és hogy kitől, egyelőre a Közgép szakértői vizsgálják. A kizárásról a döntést 2015 júliusában hozták meg, és csak a másodfokú döntés után, 2016 júniusában adhatott be a Közgép újra pályázatokat, tehát gyakorlatilag egy teljes évre kiestek minden magyarországi közbeszerzésből.
Forrás: hvg.hu