Simicskó István aggódva figyeli a DK polgármesterét

HírKlikk 2021. április 23. 13:13 2021. ápr. 23. 13:13

Az újbudai ingatlanvagyon „kiárusításának befejezésére" szólította fel a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője a XI. kerület polgármesterét pénteken.

Simicskó István az MTI-hez eljuttatott videoüzenetében kiemelte: aggódva figyelik, hogy alig másfél évvel az önkormányzati választások után, a szertefoszlott kampányígéretekkel szemben, László Imre vezetésével milyen könnyelmű vagyongazdálkodást valósítanak meg a baloldal politikusai Újbudán.

Folytatják a 2010 előtt „bevált" baloldali hagyományt, azaz a kerület érdekeit szolgáló, értékteremtő beruházások helyett – indoklás és az újbudaiak véleményének kikérése nélkül – végeláthatatlan ingatlaneladásokba fognak – fűzte hozzá.

A kormánypárti politikus a Gellérthegyen, a volt Habilitációs Fejlesztő Központ épülete előtt felvett nyilatkozatában úgy vélekedett: mindezzel hosszú távon súlyos veszteségeket és visszafordíthatatlan károkat okozhatnak a városrésznek, „ezáltal gyermekeinket foszthatják meg örökségüktől". Megjegyezte: a központ még Újbuda tulajdonában van, egyike annak a közel száz ingatlannak, amit eladásra szánnak.

Simicskó István arra szólította fel a DK-s politikust, hogy hagyjon fel „a kerületi ingatlanvagyon kiárusításával" és irányítsa városatyához méltó felelősséggel Újbudát.

Forrás: MTI