Sírköveket rongáltak meg a keceli zsidó temetőben

HírKlikk 2020. november 4. 06:25 2020. nov. 4. 06:25

A keceli önkormányzat vasárnap reggel értesült arról, hogy három sírkövet ledöntöttek a város zsidó temetőjében. A megrongált sírkövek összetörtek, egyet valószínűleg már helyre sem lehet majd állítani. Egy másik síremlék helyét pedig korábban emberi fekáliával szennyezhették be.

Radva Zoltán, a keceli önkormányzat városgazdálkodási csoportjának vezetője arról tájékoztatta a baon.hu-t, hogy a városvezetés megtette a szükséges lépéseket a hatóságok felé és feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Továbbá tájékoztatták a történtekről a Mazsihisz vezetőségét is.A temető ugyanis a hitközség tulajdonában van, az üzemeltetését viszont a keceli önkormányzat látja el.

A csoportvezető azt is elmondta, hogy a sírkövek helyreállítása előreláthatólag több százezer forintba fog majd kerülni, a költségeket az önkormányzat vállalta magára. A helyreállítási munkálatokhoz már ma hozzákezdtek, a komolyabb kárt szenvedett sírhely felújításához viszont kőfaragók és a Mazsihisz szakembereinek véleményét és közreműködését is kérni fogják.

Forrás: baon.hu