Országos kórház-főigazgató: sok szerencsét a felmondó egészségügyi dolgozóknak

HírKlikk 2021. március 3. 19:15 2021. márc. 3. 19:15

Jenei Zoltán szerint még sok dolgot kell átgondolniuk, hogy minden feltétel meglegyen a munkavégzéshez.

Március elsején hatályba lépett az új szolgálati jogviszony, ami teljesen átalakítja az egészségügyben dolgozók munkakörülményeit és bérezését.

A kedden közzétett adatok alapján 5500 dolgozó nem vállalta ennek az új szerződés feltételeit, így ők elhagyták az állami vagy önkormányzati fenntartású intézményeket.

Az országos kórház-főigazgató Facebook-on tett közzé egy bejegyzést, amelyben megköszönte azoknak az alkalmazottaknak akik aláírták az új szerződésüket és „vállalták, hogy az állami egészségügyi rendszeren belül végzik nélkülözhetetlen közszolgálati tevékenységüket a jövőben is”.

„Tudom, hogy rengeteg feladatunk van még, a következő hónapokban számtalan kérdést át kell gondolnunk és megnyugtatóan rendezni azért, hogy a munkavégzéshez szükséges minden feltétel rendelkezésre álljon” – tette hozzá Jenei Zoltán.

A főigazgató azokról sem felejtkezett el, akik nem írták alá a szerződést.

„Eddigi munkájukért őket is elismerés illeti. Döntésüket, ha nehéz szívvel is, de elfogadom. Tudom jól, hogy nem lehetett egyszerű kilépni abból a rendszerből, ami sokuknak többet jelentett a hivatásuknál is” – mondta el Jenei és sok sikert kívánt a távozó alkalmazottaknak.

Forrás: Facebook