Soltész: a gyerekek befektetést jelentenek a jövőbe

HírKlikk 2019. február 15. 15:05 2019. feb. 15. 15:05

A gyermekeink kincsek, ők adják az ország jövőjét - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.

Soltész Miklós a kormány 400 millió forintos támogatása segítségével felépült Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda tornacsarnokának átadásán arról beszélt, hogy az egyházak a fontos szakrális és hitélet mellett nagy hangsúlyt helyeznek a gyermekek mozgására és egészségére, egy-egy ilyen tornaterem átadása pedig a sporton keresztül a közösségteremtést, az egészségvédelmet és a lelki életet is erősíti.

Soltész Miklós kifejtette, az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akcióterv minden korosztályt érint Magyarországon, az ország nagyon nagy többsége pedig örült ezeknek az intézkedéseknek.

A gyerekek befektetést jelentenek a jövőbe, amire óriási szüksége van a nemzetnek, a magyarságnak és a kereszténységnek is - tette hozzá.

Megerősítette, szükség van arra, hogy egyházi iskolákban neveljenek sok száz fiatalt, egyben megköszönte a beruházás létrehozásában közreműködők munkáját.

A beszédek után Soltész Miklós, Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szocska Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye és Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg és szentelte fel az új tornacsarnokot. A fejlesztés során négy tanteremmel és kiszolgálóhelyiséggel is bővült az iskola, melynek közelében húsz parkolóhelyet alakítottak ki.

Forrás: MTI/Hírklikk