Sorosozó fideszest rúgott ki egy német politikus

HírKlikk 2019. március 20. 06:00 2019. márc. 20. 06:00

A Reuters már arról spekulál: elképzelhető, hogy Orbán nem a maradás mellett fog érvelni szerdán az EPP választmánya előtt.

"Minden budapesti jelzés azt sugallja, a szakítás a céljuk" - nyilatkozta a Fidesz-Néppárt vitáról Andreas Nick CDU-s politikus, német szövetségi parlamenti képviselő, a Bundestag külügyi bizottságának tagja, illetve a pártszövetség Magyarország-megbízottja a Reutersnek. Hozzátette: "úgy tűnik, mintha tényleg könyörögnének a kirúgásért".

Egy személyes találkozását is elmesélte egy fideszes tisztviselővel, akitől szemtől szembe, nyilvánosság nélkül is csak annyira futotta, hogy a a CEU-ügy kapcsán megkérdezze a politikustól, Soros György fizeti-e. "Ajtót mutattam neki" - teszi hozzá Nick.

A terjedelmes cikkben egyébként a magyar kormánypárt esélyeit latolgatja a Reuters. Már csak néhány óra, és szavaz a Fidesz sorsáról az Európai Néppárt választmánya, emlékeztet a cikket szemléző hvg.hu. A tét nem kicsi: a 13 tagpárt kezdeményezésére összehívott gyűlésen arról döntenek majd, hogy kizárják, vagy felfüggesszék-e Orbán pártjának tagságát.

A szerda délutáni tanácskozásra Orbán Viktor is elutazik, hogy személyesen védje meg álláspontját. A Reuters szerint azonban elképzelhető, hogy nem a maradás mellett fog érvelni.

Forrás: hvg.hu