Stefka elvtárs tudja, hogy kik gyújtogattak Ausztráliában

Föld S. Péter 2020. január 25. 05:57 2020. jan. 25. 05:57

Még a sokat megélt Schiffer András is láthatólag kényelmetlenül érezte magát a PestiSrácok Polbeat című műsorában. Nem azért ment oda, hogy szégyellje magát, de amikor a házigazda Stefka István lapigazgató azt mondta, hogy az ausztráliai tüzeket a klímalobbi okozta, Schiffernek nem volt más választása: lehajtotta és csóválta a fejét.

„Na most, a legújabb nyomozások és kutatások szerint a klímalobbi egyszerűen több helyen többször felgyújtotta Ausztrália erdeit és bozótjait, és ezt direkt azért csinálták, hogy legyen klímavészhelyzet.”

Ezt mondta Stefka István, akivel a vendég eleinte még próbált udvariasan vitatkozni – a veszélyes őrültekkel nem szabad nyíltan szembeszállni –, ám Stefka közölte, hogy Kaliforniában is azért vannak tüzek, mert a klímalobbi gyújtogat.

Sokkal könnyebb hülyeségeket beszélni, mint megismerni a valóságot. Tanulni, ismerteket szerezni, és mindenfajta más, az ostobaságnál macerásabb módon tudásra szert tenni. Összeesküvés-elméletek persze mindig voltak, összeesküvők sem kellettek ehhez soha. Legutóbb Stefka István legkedvesebb pártjának, a Fidesznek több prominense nyilvánult meg hasonló hangnemben és színvonalon. Orbán Viktor miniszterelnök például nem kevesebbet állított, mint hogy a gyöngyöspatai romák a szegregáció elszenvedésével kívántak munka nélkül jövedelemhez jutni, és ez a magyar embereknek sérti az igazságérzetét.

Ugyanez van a fogvatartottakkal is, akik saját elhatározásukból élnek a szabályok által előírtnál rosszabb börtönviszonyok között, mert így akarják elérni,  hogy kártérítést kapjanak. Ezeket a konteókat osztják mostanában, nem egyszerű kocsmai alkeszek, hanem kormányhoz közeli prominensek. És akkor még hozzátennénk, hogy voltak és vannak olyan náci elméletek, miszerint a holokausztot is a zsidók gründolták, mert így kívántak szánalmat kelteni maguk iránt.

Stefka persze nem ment el eddig, megelégedett azzal hogy a klímalobbiról elmondja a tutit. És ő azt is tudja, hogy amennyiben tényleg a klímalobbi gyújtogatott volna Ausztráliában, akkor az ottani kormány miért nem kapta még el a gyújtogatókat. Hősünknek (még mindig Stefkáról beszélünk) erre is megvan a válasza: „lehet, hogy nem akarja, megvan ott is a klímalobbi.”

Tehát az ausztrál kormány is érdekelt abban, hogy fél Ausztrália elpusztuljon.

Ezek után, gondoltam, megírom még azt is Stefka elvtársról, a PestiSrácok lapigazgatójáról, hogy a pártállam embert próbáló éveiben rendőrségi tudósító volt, és ebbéli minőségében több kitüntetést is kapott az akkori Belügyminisztériumtól. Valamint azt is, hogy akkoriban az újságíró szakma nem csak azért nevezte nyakkendős bérborznak, mert pénzért már akkor is olyan visszataszítóan tudott hazudni, mint most. De azután eszembe jutott, hogy nem ér meg annyit, hogy ezt is megírjam róla, az internet mindent megőriz, akit érdekel, nézzen utána.