Szabadságot Voldemort nagyúrnak!

Föld S. Péter 2020. január 17. 14:52 2020. jan. 17. 14:52

Kemény kézzel sújtott le a törvény szigora az egykoron Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Rolandra. A fideszes politikust költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt, tavaly szeptemberben ítélte négy év börtönre a bíróság. Mengyi Voldemortnak decemberben kellett volna megkezdenie a büntetés letöltését, de a szőrösszívű hatóság helyt adott halasztási kérelmének, mert méltányolta, hogy Mengyi a karácsonyt szerettei körében szeretné tölteni. Ezért csak az ünnepek után kellett börtönbe vonulnia.

Nem kell különösebb memória ahhoz, hogy felidézzük: a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése előtt a későbbi ellenzék megvádolt politikusait a nyilvánosság előtt, kamerák kereszttüzében, tucatnyi újságíró jelenlétében, többnyire vezetőszáron vették őrizetbe. A nyomozó hatóság szinte mindig gondoskodott arról, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV, vagy valamelyik más, Fidesz-közeli média időben értesüljön a várható őrizetbe vételről, hogy ország-világ láthassa, miként vezetik el a megvádolt – és sok esetben utóbb felmentett – szocialista politikust.

Ehhez képest, Mengyi Roland titokban vonult a börtönbe. Nem látta senki, amint belépett a Kecskeméthez közeli intézmény kapuján. És azt is csak most tudtuk meg, hogy mekkora  szerencséje volt: olyan börtönbe került, ami leginkább egy szanatóriumhoz hasonlítható. Egyágyas szobák, konditerem, kert, a közös konyhában főzni is lehet, de aki nem akar az étel elkészítésével bajlódni, az a kantinban háromféle étekből választhat. Egyedül az okozhat gondot, hogy egy évig nem lehet hazamenni, ami kicsit problémás lehet a családi programok szervezése szempontjából.

De legalább Orbán Viktornak nem kell aggódnia, hogy az egykori Voldemort nagyúr feljelenti Strasbourgban. A miniszterelnök ugyanis börtön-biznisznek nevezte, amiért a nemzetközi bíróság kártérítést ítélt meg több rabnak a fogva tartásuk körülményei miatt. Orbán úgy tudja, vannak ügyvédek, akik kifejezetten a börtönbizniszre szakosodtak, és mögöttük természetesen a Soros-szervezetek állnak.

Ki más állna mögöttük.

Öröm az ürömben, hogy Mengyi Voldemort nem szorul rá az ilyen ügyvédek közbenjárására, és büntetése utolsó évében nemcsak hétvégén mehet haza, hanem – nyomkövetővel a lábán – állandóan otthon lehet.