Szabályszegők és együttműködők

HírKlikk 2021. április 27. 15:15 2021. ápr. 27. 15:15

Kétszer is lepörgettem magamnak a videót, de másodjára is az volt a benyomásom, hogy Kiss Róbert rendőr-alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a tájékoztatón nem igazán törekedett az igazság teljes kibontására.

Mások talán nyersebben fogalmaznának, s akadhatnak köztük olyan libernyák ellenzékiek is, akik azt mondanák, hogy a pofánkba hazudott. De ez nem igaz, hiszen elismerte, hogy a vendéglátóhelyek kerthelyiségeinek, teraszainak hétvégi megnyitásakor a kikapcsolódni vágyók tömegei szabályt szegtek. Pusztán hozzátette, hogy szerinte a szabályszegők között egy sem akadt, aki a szabályt kirívóan szegte volna meg.

Ez pedig felfogás kérdése.

Az lett volna kirívó, ha valaki megpróbált volna a szabályszegők tömegében a többiektől távol maradni. És az is igaz, hogy a védelmi intézkedések betartását illetően, a lakosság széles köre együttműködő volt, hiszen a nem kirívóan szabályszegő tömegek a vendéglátóhelyek kerthelyiségeitől, teraszaitól valósággal elriasztották a lakosság fertőződéstől tartó széles körét.

És ők voltak többen.

Aczél Gábor