Szakértő: Orbán felesége gyűlöli, hogy first lady

Jász Zoltán 2017. május 16. 08:20 2017. máj. 16. 08:20

Nagyon érdekes beszélgetésnek lehettünk tanúi, miután Lovas Zoltán újságíró kiposztolt közösségi oldalára egy, Orbán Viktor pekingi látogatása során készült fotót. A fényképen az látható, ahogy a miniszterelnök zsebre dugott kézzel, kemény, haragos tekintettel sétál felesége mellett, aki láthatóan nem a first ladyknek megfelelő öltözékben, unott és fájdalmas arccal teszi a kötelességét.

Az újságíró a fotó elemzéséhez az ismert protokoll szakembert, Görög Ibolyát hívta segítségül. Görög Ibolyáról azt kell tudni, hogy hosszú évekig a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályának osztályvezetője volt, munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

A szakma legkiválóbb szakértője, hét miniszterelnököt is "szolgált". Karrierje során rengeteg állam- és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatásánál működött közre, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit.

Szóval, a fénykép alatt a kommentekben elkezdődött a beszélgetés, ahol igencsak izgalmas dolgok derültek ki. A diskurzus úgy zajlott, hogy az újságíró ismerősei megjegyzéseket, kérdéseket fűztek a Pekingben készült képhez, Görög Ibolya ezekre reagált. Szeretnénk most ízelítőt adni a mindenki számára nyilvános felületen zajló beszélgetésből:

Hozzászóló: - Teljes igénytelenség jellemzi az egész családot.

Görög Ibolya: - Azt hiszem, hogy Anikó annyira gyűlöli a jelenlegi helyzetét, hogy magasról tesz mindenre, ami jelezné, hogy ő a magyar miniszterelnök felesége.

H: - Azért van választási lehetősége... Nem kell vele tartania.

G. I.: - Nem is szokott. Csak nagyon-nagyon ritka, protokoll meghívások esetén. Akkor viszont muszáj.

H: - Ő választotta. Ha gyűlöli,miért nem lép ki belőle? Ja,a zsozsó!!!

G. I.: - (...) volt, hogy ki akart lépni, a kormányőrök a repülőgépről szedték le.

H: - Kedves Ibolya! Mint protokoll szakértőnek, mi a véleménye a minden alkalommal zsebre dugott kézről? Mindig meg akartam kérdezni egy szakembert, most örülök, hogy ön itt van.

G. I.: - Hihetetlen, de a gátlásosság jele. Képtelen emberként viselkedni, beszélgetni. Az ő terepe az uralkodó hatalom. Ja, és a szotyi.
A zsebre dugott kéz fóbia. Képtelen emberi beszélgetést folytatni. Elfojtottság, frusztráció.

H: - Tényleg a kormányőrök szedték le egy gépről?!

G. I.: - Elvben pletyka... De olyan mesélte, akinek hiszek. Régebben volt.

H: - Mennyibe kerül egy tök drága női fodrász? Az ország mit tudom én, ötödik leggazdagabb embere feleségének nincs rá keret?

G. I.:
- Igénye nincs rá.

H: - Akkor WC-pucolónak menjen, ne miniszterelnöknénak...

G. I.: - Nem ment. Lett. De szerintem, ahogy fent írtam, gyűlöli.

H: - Ki a protokolltanáruk? Mészáros? Rezsiszilárd?

G. I.: - Nincsen nekik...