Százmilliós beruházásba kezd Kósa Lajos 83 éves édesanyja

HírKlikk 2019. április 25. 19:35 2019. ápr. 25. 19:35

Alig fél éve működik a Kósa Lajos édesanyja és testvére részvételével újonnan alapított gabonatermesztő cég, máris nagy beruházásba fognak - írja az mfor.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya közleményt adott ki, amely szerint a város határában, majdnem 41 ezer négyzetméteres területen épül terménykezelő és -szárító rendszer.

A beruházó a BÁSZNA Gabona Kft., melyet 2018. október végén alapított két mátészalkai magánszemély, Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs, valamint Kósa Lajos testvére, Kósa Karolina Éva, illetve a MÉKER Kft.

Utóbbiban tulajdonos a Fidesz országgyűlési képviselője, Kósa Lajos édesanyja is.

A hírportál becslései szerint egy hasonló beruházás kivitelezése akár több százmillió forintba is kerülhet. Piaci információk alapján hasonló projektekre a Vidékfejlesztési Programon belül pályázható összeg elérte a 300 millió forintot.

Azt, hogy milyen forrásból valósul meg a beruházás, egyelőre nem tudni. Az elérhető adatbázisok alapján ugyanis nem nyertek el uniós támogatást az elmúlt időszakban, és a hitelbiztosítéki nyilvántartásban sem szerepel kölcsönfelvételre utaló bejegyzést.

Kósa Lajos 83 éves édesanyjának egyébként van már nyomdai előkészítő és reklámtervező cége is...

Forrás: mfor.hu