Százmillióval és maszkokkal szállt be a közösbe Gattyán György

HírKlikk 2020. április 5. 08:44 2020. ápr. 5. 08:44

Több mint ezer szájmaszkot és százmillió forintot juttatott el a karanténkórházakba Gattyán György alapítványa. Orvosokat, ápolókat is etetnek, és hátrányos helyzetű gyerekeket szerelnek fel laptopokkal – írja az nlc.hu.

Magyarország harmadik leggazdagabb embere a Gattyán Alapítványon és a Docler Alapítványon keresztül, szájmaszkokkal, laptopokkal, asztali gépekkel, étellel és százmilliókkal támogatja részint az egészségügyben dolgozókat, de az adományokból jutott számítástechnikai eszköz a hátrányos helyzetű gyerekeknek is.

Gattyán alapítványai már a veszélyhelyzet kihirdetésekor szájmaszkokat szállítottak a kórháznak, és élelmiszereket a bennük dolgozó személyzetnek. A százmillió forint adományozására azért került sor, mert ugyan felszerelést akartak adni a kórházaknak, de inkább pénzt adtak, mivel az érintettek jobban tudják, mi az, amit be kell szerezniük.

A rászoruló gyerekeknek pedig a velük foglalkozó szervezeteken keresztül juttattak el 150 új számítógépet, ami érthetően nagy segítség az online tanulásban.

A portál meg nem nevezett forrása így fogalmazott:

Folyamatosan figyeljük a híreket, nézzük, hol mire van szükség, és lépünk, ha kell.

Az nlc.hu elérte Gattyán Györgyöt is, aki röviden nyilatkozott az adományokról:

Több hete, elsőként kezdtük meg a segítségnyújtást, de halkan tettük mindezt, hiszen a tettek, a cselekedetek fontosak most, nem az azokról szóló hírek. Két helyre fókuszálunk, a kórházakra és a szüleiket nélkülöző gyerekek megsegítésére, a gyermekotthonok felkarolására. Úgy vélem, összefogásra, empátiára, odafigyelésre van most a legnagyobb szükség ebben a helyzetben.