Székelyföldön terjeszkedne a Mi Hazánk

HírKlikk 2020. október 31. 17:57 2020. okt. 31. 17:57

Bár a hatóságok attól is óva intik a lakosságot, hogy a hétvégén a temetőbe menjenek, a kormánypártok által futtatott szélsőjobboldali párt Csíkszeredán tart szimpatizáns találkozót vasárnap.

Miközben Romániában tombol a koronavírus járvány, és ezúttal inkább az erdélyi megyékben tragikus a helyzet, a Hargita megyei és csíkszeredai hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy november elsején is lehetőleg minél kevesebben látogassanak ki a temetőkbe, a MI Hazánk az egyik népszerű csíkszeredai pub és pizzázó épületébe hívja találkozóra a helyieket – olvasható a szombati Népszavában. 

A Székely Szón – a székely hírportálon – kapott csak nyilvánosságot a tervezett találkozó, noha jellemzően ha Toroczkay troll pártja bármit is csinál, azonnal megjelennek a kormánypárti médiában. 

A Mi Hazánk Mozgalom külhoni szervezője, Komlódi Lóránd a portálnak nyilatkozva, egyértelművé tette, hogy bár a csíkszeredai az első ilyen találkozó, a párt terjeszkedni szeretne Erdélyben is. Ott alapszervezeteket kíván létrehozni azzal a céllal, hogy „minél több helyről jusson el a székelyek hangja az országházba”. Komlódi azt hangsúlyozta, hogy nem a voksokra hajtanak, bár ennek ellentmond az, hogy az országgyűlésben szeretnék képviselni a régió lakosságát. Úgy fogalmazott, „A Mi Hazánk akkor is segíteni fogja az erdélyi magyarságot, ha (ne adj Isten) nem szavaz Erdélyből senki ránk!”. Azt is elmondta, hogy a pártja az erdélyi magyarságra úgy tekint, „mint rabigában vergődő testvéreink”-re.

Részletekért kattintson a Népszava oldalára!