Személyes adatok nélkül a lehallgatás nem lehallgatás

Csanádi Dávid 2019. november 15. 19:36 2019. nov. 15. 19:36

A rendőrség elutasította a párbeszédes Szabó Tímea feljelentését a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvétel rögzítésével kapcsolatban – írta meg a 24.hu a birtokába került határozat alapján.

Arról a hangfelvételről van szó, ami még az önkormányzati választások kampányhajrájában került nyilvánosságra, és a Párbeszéd elnökségi ülésén (az állítások szerint több ülésén) került rögzítésre. Az általános vélekedés akkor az volt, hogy a hangfelvételt manipulálták.

Szabó Tímea mégsem emiatt tett feljelentést, hanem mert úgy vélte, lehallgatták őket, márpedig a titkosszolgálati eszközök használata nem egészen megengedett egy választási kampányban, ebbe már Richard Nixon elnök is belebukott…

Persze ez itt nem az Egyesült Államok, így a Nemzeti Nyomozóiroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya elutasította a feljelentést, mert nem szerepeltek személyes adatok a felvételen, hiszen Karácsony Gergely később megírta közösségi oldalán, hogy amiket ott mondott, azokat korábban nyilvánosan is elmondta.

A feljelentés pedig – ha jól tudjuk – nem a hangfelvétel manipulációjáról és a választók megtévesztéséről szólt, csak a lehallgatásról.