Szerdától Rogán fontos feladatot kapott

HírKlikk 2020. szeptember 5. 16:06 2020. szept. 5. 16:06

A jövő szerdától a miniszterelnök kabinetfőnöke felel azokért a pályázatokért, amikkel az állam átenged bizonyos tevékenységeket. Így mostantól hozzá tartozik a trafikok és a kaszinók kiosztása is.

A 444 számol be arról, hogy a kormány pénteken módosította a kormánytagok feladatköreiről szóló rendeletet. Ennek eredményeként, Rogán Antalhoz kerültek a koncessziókkal kapcsolatos miniszteri feladatok.

Ezzel Rogán Antal elhappolta az koncessziós pályázatok kiírására, elbírálására és a koncessziós szerződések megkötésére vonatkozó feladatokat az állami vagyon felügyeletéért felelős minisztertől, Mager Andreától.

Egy másik kormányrendelettel kapott Rogán a feladat elvégzéséhez egy nemzeti koncessziós irodát, amelynek működésére az idei költségvetésből 225,9 millió forintot biztosítanak a minisztériumának. A koncessziós iroda gazdasági szervezettel nem rendelkezik, a gazdálkodásával kapcsolatos feladatok ellátásáról a Rogán által vezetett minisztérium gondoskodik.

Az új iroda feladata, hogy összegyűjtse és rendezze az állam koncessziós tevékenységére vonatkozó információkat, hazai és nemzetközi gyakorlatokat, előkészítse az állam koncessziós tevékenységére vonatkozó gazdasági, társadalmi, jogi hatástanulmányokat, döntés-előkészítő dokumentumokat.

Ezen felül, az új szerv javaslatot tesz Rogán Antalnak bizonyos állami gazdasági tevékenységek gyakorlásának koncessziós szerződés keretében történő átengedésére és az az állam koncessziós tevékenységére és a koncessziós eljárásokra vonatkozó egységes módszertant, eljárásrendet és monitoring rendszert alakít ki és működtet.

Forrás: 444.hu